מהו קמפיין PPC ואיך מבצעים אותו נכון?
אחת מההוצאות הגדולות ביותר לעסקים קטנים היא בניית נכס דיגיטלי כגון אתר אינטרנט / דף נחיתה לעסק, אך ללא ביצוע פרסום הנכס לא יהיה אפקטיבי וכך שלאחר בניית האתר / דף הנחיתה יש לבצע קמפיין PPC בגוגל שהופך בשלב מסוים להוצאה קבועה, היא ההוצאה על הפרסום הממומן. על מנת להגדיל את החשיפה וכמות המבקרים באתר / דף הנחיתה וכן גידול המכירות מכאן שאין מנוס מלנהל קמפיין פרסומי שרץ לאורך כל חיי העסק או המוצר.
קמפיין ממומן יעזור לנו להתקדם בתוצאות החיפוש האורגניות, יקדם עוד יותר למעלה את המוצר שלנו במילות המפתח הרלוונטיות ויגדיל את פוטנציאל המכירה שלנו, אתם בוודאי שואלים למה?
כי כל מכירה (לא משנה אם נעשתה בממומן או בצורה אורגנית) תקדם את התוצאה האורגנית. קמפיין פרסומי שכזה נקרא בשפה המקצועית גם “קמפיין PPC“.
ההסבר למונח ראשי התיבות PPC הוא Pay Per Click והמשמעות היא שאנחנו משלמים לגוגל עבור כל לחיצה על הפרסום בדף החיפוש או ברשת החיפוש ושותפי החיפוש במסגרת קמפיין המוצר.
את הקמפיין הזה נריץ ישירות בגוגל, אף על פי שאפשר להריץ קמפיינים דומים גם ברשתות נוספות כגון פייסבוק גוגל אינסטגרם ועוד… זה לא אומר שלא נריץ אותם במקומות נוספים, אך חשוב קודם שנדע להפעיל אותם נכון בכדי להפיק מהם את המיטב, ורק אחרי שהם עובדים כראוי ולאחר אופטימיזציה מרבית, נעבור הלאה לפלטפורמות פרסום נוספות.
אז מה זה בדיוק קמפיין PPC?
קמפיין PPC הוא קמפיין שאנחנו מריצים בגוגל ודומה מבחינות רבות לקמפיין הממומן המקביל שמריצים ברשתות החברתיות ובערוצים נוספים. ההבדלים המהותיים הם באופן עיצוב המודעות (האופטימיזציה הראשונית), קבלת ההחלטות והמיקומים בהם המודעות מופיעות.
להבנת הדוגמא: בפייסבוק, לצורך העניין, כאשר אנחנו מפרסמים מודעה, אנחנו קובעים את התיאור, מעצבים את התמונות וכו’, ורק לאחר מכן רואים את התצוגה המקדימה, שהיא לרוב בין הפוסטים השונים.
לעומת זאת ודוגמא נוספת באמזון סדר האופטימיזציה הוא שונה: כאשר אנחנו מתחילים קמפיין PPC על המוצר שלנו, הוא מוצג באותו האופן בדיוק כפי שיוצג בתוצאות החיפוש, אך תתווסף לו המילה Sponsored (ממומן) בסמוך לכותרת.
כאשר אנחנו מבצעים קמפיין PPC על גף הנחיתה שלנו הוא מוצג אותו האופן בדיוק כפי שיוצג בתוצאות החיפוש, אך תתווסף לו המילה Ad (ממומן) בסמוך לקישור בראש המודעה.
המודעות הללו מופיעות לפני תוצאות החיפוש ובסוף תוצאות החיפוש.
כמו כן, יש משמעות למילים או הביטויים בהן בחרנו לפרסם את דף הנחיתה או המוצר שלנו. כאשר התחלנו קמפיין PPC אלו הן מילות המפתח עליהן נפרט יותר בהמשך.
מהם סוגי הקמפיינים הקיימים?
הקמפיינים הממומנים מתחלקים למספר סוגים:
הראשון הוא סוג של קמפיין אוטומטי: בקמפיין האוטומטי אנחנו למעשה נותנים לגוגל את הקישור לדף הנחיתה או המוצר וגוגל מנתח את הגף ושולם מילים וביטויי מפתח מותאמים / מומלצים שיציגו את המודעה בעת חיפוש הביטוי או המילה. בקמפיין אוטומטי אנחנו לא בוחרים את מילות המפתח, אבל אנחנו כן יכולים לכלול רשימה של מילות מפתח שאסור לכלול אותן בקמפיין (“מילות מפתח שליליות”). לכן, עדיין חשוב מאוד לבצע את מחקר מילות המפתח הקלאסי, בין היתר כדי לחסוך כסף.
למה להתחיל דווקא בקמפיין אוטומטי?
מכיוון שכך נדע האם בנינו את הרשומה של דף הנחיתה שלנו כראוי. אם לדוגמה החלטנו יש לנו דף נחיתה / דף מכירה של מצלמות לרכב, והאלגוריתם החליט לפרסם את המוצר שלנו תחת מילות החיפוש – “Extreme Cameras” או מצלמות אקסטרים כנראה שהגדרנו משהו לא נכון בדף המכירה שלנו והאלגוריתם שלף מילת מפתח לא רלוונטית. במילים אחרות, הקמפיין האוטומטי עוזר לנו לוודא שדף הנחיתה שלנו עבר אופטימיזציה תקינה בזמן שהעלנו אותו לראשונה. אם מתגלות התנהגויות לא צפויות כגון בדוגמה הנ”ל, נוכל לתקן אותן לפני שנתחיל בקמפיין הידני.
החלק השני הוא הקמפיין הידני, אותו אפשר לחלק לשלושה – קמפיין רחב (Broad), קמפיין לפי ביטוי (Phrase) וקמפיין מדויק (Exact) , אך על אלו צריך לפרט קצת יותר לעומק.
איך ננהל נכון קמפיין ידני?
כשנעלה קמפיין ידני, ואחרי שכבר התנסינו שללנו בעיות דרך הקמפיין האוטומטי, נתחיל לבחור בעצמנו את מילות המפתח בהן נרצה להתקדם.
בחירת מילות המפתח וביטויי המפתח היא חשובה מאוד מכיוון שאם הקמפיינים שלנו יציגו ביצועים טובים במילות מפתח מסוימות, יהיה לנו קל יותר להתקדם בהן גם באופן אורגני.
כמו כן, יש מילות מפתח בעלות פוטנציאל מכירה גבוה יותר מאחרות.
מה הסוד ? איך מוצאים אותן ?
טרם בניית הקמפיינים נבצע חקר מתחרים ונבין איפה הם עושים את רוב הפרסום שלהם, איפה ניתן להתחרות מולם ו”לקחת” מהם מכירות / לידים. הבעיה היא שלא נוכל לדעת בוודאות כבר מהתחלה אלו מילות מפתח הן “בזבזניות” (כלומר מייצרות תנועה אך ללא מכירה) ואלו מילות מפתח שוות זהב (מבחינת היחס בין הכסף שהשקענו לזה שהרווחנו על המכירות) שנקרא בשפה המקצועית ROI, אבל חקר מתחרים ייתן לנו את הבסיס ההתחלתי, כדי להגיע ליעד שאותו הצבנו לעצמנו.
הקמפיין נחלק לשלושה חלקים:
בחלק הראשון נפרסם את דף הנחיתה או המוצר בהתאמה רחבה. במקרה זה ניקח את מילות המפתח ואת הביטויים שנתנו לה, ותפרסם את המוצר בכל הביטויים הדומים ובכל המקומות בהם הביטוי מופיע בסדר זה או אחר, בתוספת מילים נוספת, לפני הביטוי, אחרי הביטוי, וגם באמצע הביטוי.
לדוגמה: מצלמה לרכב המודעה תפורסם במגוון וריאציות שונות של מצלמות לרכב, ברכבים עם מצלמה, במצלמות איכותיות לרכב ורכב עם מצלמה גדולה במיוחד. כל זאת על בסיס התאמה רחבה עבור המילה “מצלמה לרכב”.
חשוב לציין שמילות יחס ומילות קישור לא נכללות כחלק מהנגזרות הללו, וגם לא יחיד ורבים.
לדוגמה: צורת רבים ויחיד יהפכו את מילת המפתח “מצלמה לרכב” לארבע מילות מפתח כמו: מצלמה לרכב, מצלמות לרכב, מצלמה לרכבים ומצלמות לרכבים (גם באנגלית). אלו הן כבר 4 מילות מפתח שונות, עם תוצאות חיפוש שונות ונפחי חיפוש שונים.
באמצעות קמפיין זה נגלה על אילו מילות מפתח הלקוחות באמת לוחצים, ועל אילו מילות מפתח הם כלל לא לוחצים או לוחצים ולא רוכשים.
בחלק השני נבקש לשמור על הביטוי. הפעם ניתנת האפשרות להוסיף מילים לביטוי שלנו, אך לא לשנות את הסדר של המילים בביטוי המקורי. מצלמה לרכב תפורסם הפעם כמצלמה לרכב, אך יכול להיות שיתווספו לה מילים כמו צבעים, עזרים קשורים וכדומה.
למשל: “מצלמה לרכב בצבע שחור”, “מצלמה לרכב גדול” וגם “בטרייה למצלמה לרכב” (אות היחס “ל” מותרת). כפי ששמתם לב, סדר המילים לא השתנה בביטוי אותו פרסמנו, אבל כן נוצרו לנו מילות מפתח נוספות עם זנב ארוך יותר (הכוונה לאורך המשפט).
בחלק האחרון, אחרי שכבר הבנו מהן מילות המפתח המצליחות יותר, ומהם הביטויים הטובים ביותר, נבחר בקמפיין מדויק לכל ביטוי (התאמה מדויקת), שם לכל היותר תהפוך את הביטויים שלנו מיחיד לרבים על מנת לפרסם את המוצר.